Startpagina

Microgynon 20 ervaringen

Door microgynon (maar ook door nuvaring) kreeg ik last van migraine-aanvallen en hoofdpijn in de stopweek. In het laatste jaar had ik elke 2 maanden een paar dagen last van migraine, waardoor ik mij ziek moest melden Re: Microgynon 20 --> Ethinylestradiol/Levonorgestrel? Geplaatst door de TopicStarter: 14-01-09 14:39 . Nouja ze zeiden bij de apotheek dat het precies hetzelfde in. Microgynon 20 is de laaggedoseerde variant van Microgynon 30, maar even betrouwbaar en veilig. Je hebt nu dus de mogelijkheid om een nog lichtere variant te kiezen. Ook handig voor erg jonge meiden die al last hebben van menstruatie klachten Schrijf zelf een ervaring over dit medicijn Zoek meer ervaringen met dit medicijn. MICROGYNON 20 TABLET OMHULD ethinylestradiol/ levonorgestrel Sandoz 0,02/ 0,1 mg

Ervaringen microgynon 20 15-11-2017 23:24 12 berichten viva400 woensdag 15 november 2017 23:24 Ik slik al 13 jaar microgynon 20. Nooit problemen mee gehad en ik. Microgynon (pil) : ervaringen Was wel wat aangekomen, maar weet niet of dat door die pil alleen komt (was ook wat minder gaan sporten), had eerst microgynon 20.

Microgynon '20' p. 2 Medicijn ervaringen en bijwerkinge

  1. Hij heeft mij microgynon 30 voorgeschreven, en hierbij uitgelegd dat er verschillende 'zwaartes' zijn: 20, 30 en 50. Uiteindelijk kreeg ik 30 voorgeschreven, maar toen ik dit op ging halen bij de apotheek kreeg ik microgynon 20 mee en toen ik zei dat er 30 voorgeschreven was gingen ze nog een keer op het recept kijken maar hier stond echt 20 op
  2. der dan 30 microgram oestrogeenhormoon per pil bevat. Ethinylestradiol en levonorgestrel zijn vrouwelijke geslachtshormonen
  3. Raadpleeg de bijsluiters van Microgynon 20, Microgynon 30 of Microgynon 50 voor een overzicht van alle bijwerkingen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je een hoger risico hebt om trombose te krijgen als je een combinatiepil gebruikt

Microgynon 20 --> Ethinylestradiol/Levonorgestrel? • Bokt

  1. ipill due to the pill being the only explained reason for the mood changes..
  2. g van zwangerschap. Er zijn drie uitvoeringen van de pil, met een verschillende dosis hormonen. Dit zijn Microgynon 20, Microgynon 30 en Microgynon 50. Werkzame stof De Microgynon® pil is een eenfase combinatiepil
  3. g pregnant in several ways, including: • inhibiting ovulation (egg release
  4. Microgynon 20 is de laaggedoseerde variant van Microgynon 30, maar even betrouwbaar en veilig. In Nederland gebruiken 750.000 vrouwen Microgynon 30. Zij hebben nu de mogelijkheid voor een lichtere variant te kiezen
  5. On this page about Microgynon 20 ED you will find information relating to side effects, age restrictions, food interactions, whether the medicine is available at a government subsidised price on the pharmaceutical benefits scheme (PBS) as well as other useful information
  6. Microgynon 20 is een anticonceptiepil en wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Elke tablet bevat een kleine hoeveelheid van twee verschillende vrouwelijke hormonen, namelijk levonorgestrel en ethinylestradiol
  7. Microgynon is er in de variaties 20, 30 en 50. Het getal geeft de hoeveelheid hormonen aan die in de pil zitten. 20 is de laagste hoeveelheid, 50 de hoogste. Via onze Deze anticonceptiepil heeft als werkzame stoffen ethinylestradiol en levonorgestrel

Video: LIF / Microgynon 20 - forum

Schrijf zelf een ervaring over dit medicijn Zoek meer ervaringen met dit 20 October 2014 Heb nu zelf maar Microgynon 30 van Bayer gekocht en weg zijn de. Re: Ervaringen met microgynon 30. Geplaatst: 22-05-08 19:01 . ikheb de 20 gehad maar kreeg er uitslag door omdat dit een combinatie pil is zitten er 2 stoffen in en voor 1 ben ik alergisch

Home Gezondheid microgynon 20 en doorbraakbloedinge... Gezondheid alle pijlers Relaties Werk & Studie Reizen Geld & Recht Seks Gezondheid Overig Actueel Lijf & Lijn Entertainment Kinderen Digi Eten Mode & Beauty Psyche Thuis Zwanger Sport Contact Viva zoekt Aangeboden Gevraagd Horen Doen Zien Leze Bijsluiter Microgynon® 50 1 van 68 Bijsluiter: informatie voor de gebruikster Microgynon 50, 0,125 mg / 0,05 mg, omhulde tabletten levonorgestrel / ethinylestradiol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie in voor u. Bewaar deze bijsluiter Microgynon 20 is de laaggedoseerde variant van Microgynon 30, maar even betrouwbaar en veilig. maar er zijn weinig ervaringen gepost hier en vast nog wel dames.

Meldpunt Medicijne

Ik heb sinds 2 maanden ook de microgynon 20! en het bevalt me erg goed moet ik zeggen Ben begonnen met de microgynon 30, maar kreeg daar ook vervelende bijwerkingen van.. Daarna over gegaan naar Jasmyn... maar die werd niet vergoed door mn verzekeraar... Uiteindelijk kreeg ik ook wat bijwerkingen van de Jasmyn.. En heb ook de microgynon 20 Ervaringen met psychiatrische instellingen; toen kwam ik met mijn stediril 30 recept bij de apotheek en kreeg ik ineens microgynon 20 mee, want het was hetzelfde. Microgynon is de enige pil die ik ooit geslikt heb. In principe geen problemen mee maar om de zoveel tijd stop ik er een paar maandjes mee omdat ik dan helemaal gek wordt van die pil, misselijkheid kokhalzen en dat soort dingen Ik heb altijd microgynon 30 gebruikt maar doordat deze niet meer vergoed werd kreeg ik stediril 30. Hierdoor ben ik erg moe en lusteloos, en vreetbuien en ook aangekomen(ik denk iig dat het aan de pil ligt). Heeft iemand ook deze ervaringen met stediril 30 Iemad ervaringen hiermee??? Groetjes. Reactie. karin 17 september 2008 om 00:19 #37. Ik ben zelf sinds kort overgestapt van stediril30 naar microgynon 20. Heb ook.

Ervaringen microgynon 20 - Viva Foru

Ik liet laatst een beetje doorschemeren dat ik ging stoppen met de pil en jullie vroegen me mijn ervaringen te delen. Dat doe ik in deze post! (Microgynon 30) te. Volgens de recente richtlijnen moeten de artsen kiezen voor pillen van de tweede generatie (bv. Nora-30 of Microgynon 30). Bij een pil van de derde of de vierde generatie(bv. Deso 20 en Mercilon, of Yasmin en Zoely) is het risico op veneuze trombose namelijk dubbel zo groot Microgynon 30 Werkzame stof: sub-50-pil met ethinylestradiol en levonorgestrel Onderstaande tekst gaat over de werkzame stof sub-50-pil met ethinylestradiol en levonorgestrel

Microgynon (pil) : ervaringen - Girlscene Foru

microgynon 20 - 30 - Medische Forum - Dokter

Ik was eigenlijk best tevreden over microgynon 30, daarmee toch eerst eens ervaringen horen over een andere pil Ik ben overgeschakeld van deso 20 omdat ik daar. Eleonor 20 Eleonor 30 Lavinia Lowette Microgynon 20 Microgynon 30 Nora 30 Noranelle Ovysmen Stediril 30: 3de generatie Denise 20 Denise 30 Deso 20 Deso 30 Desolina Femodene Gestofeme Gestodelle Grainne 20 Grainne 30 Harmonet Lamuna 20 Lamuna 30 Liosanne 20 Liosanne 30 Marvelon Meliane Mercilon Minulet Mirelle: 4de generatie Annabelle Annais. Deze methoden kunnen onbetrouwbaar zijn omdat Microgynon 30 de maandelijkse veranderingen van de lichaamstemperatuur en het baarmoederhalsslijmvlies beïnvloedt. Net als andere anticonceptiemiddelen met hormonen beschermt Microgynon 30 niet tegen infectie met het hiv-virus (aids) of andere seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) Het risico op trombose bij dit type pil is twee tot drie zo groot dan met de pillen van de tweede generatie die het progestageen levonorgestrel bevatten (zoals Eleonor, Microgynon 20, Lowette, Microgynon 30, Noranelle en Stederil 30). In vergelijking met vrouwen die geen pil gebruiken, ligt het risico op trombose drie keer hoger met een pil van.

Microgynon 30 Wat is Microgynon 30. Microgynon 30 is een lichte anticonceptiepil die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Deze pil is een zogenaamde éénfase combinatiepil. Eénfase, omdat alle 21 pillen per strip dezelfde hormoonsamenstelling hebben Ik ben overgestapt op de Microgynon 20 en zal volgende week met de eerste strip hiervan beginnen. Dit vind ik toch best wel spannend. Hoe zal mijn lichaam hierop reageren? Ik hoor veel over doorbraakbloedingen aangezien het een lichtere pil is. Ik weet dat het bij iedereen weer anders is, maar ben toch benieuwd naar jullie ervaringen en reacties Nummer 1: Microgynon 30 Deze pil voert al jaren de boventoon in de top 10 van anticonceptiepillen. In 2005 werd de Microgynon 30 441.000 keer verstrekt door de apotheek. De 2e anticonceptiepil in deze lijst, de Lovette, heeft 1.5 keer minder verstrekkingen. De Microgynon 30 is een zogenaamde tweede generatie anticonceptiepil MICROGYNON 20 ED - CMI (Schering P/L) CONSUMER MEDICINE INFORMATIONThis leaflet has been written to provide you with some background information on Microgynon 20 ED tablets and how you should take this medicine

De pil heeft bij de meeste vrouwen weinig risico voor de gezondheid. De kans op ernstige bijwerkingen is heel klein. Pilgebruik geeft een iets verhoogd risico op hart- en vaatziekten Microgynon 30 - positive experiences?? Watch. 20. Rep:? #39 Report 8 I think microgynon is pretty compatible with most people because it's the standard one. C 20 H 24 O 2: IUPAC-naam De hoeveelheid EE daalde van 50 naar 30 en zelfs 20 μg, zoals de naamgeving van Microgynon ® 50, 30 en 20, aangeeft. Zie oo 20 Comments. Share this on WhatsApp Ik ben mij nu voornamelijk aan het inlezen over de ervaringen van het gebruik van de Lady-Comp. Rosalie, blogger van Moderne. Vooral bij jonge vrouwen is dat percentage nog veel hoger: maar liefst 95 procent van alle vrouwen tussen 20 en 24 jaar die aan geboorteregeling doen, gebruikt de pil. Dit aandeel daalt bij het stijgen van de leeftijd tot zo'n 12 procent in de leeftijdsgroep van 45 tot 49 jaar

MICROGYNON 20 ED is a combined oral contraceptive(COC) tablet containing the synthetic oestrogen, ethinyloestradiol and the synthetic progestogen, levonorgestrel Had hier erg veel ervaringen gelezen van dames die slikken of hebben geslikt. Dan ook wat Marloes1 schrijft , ik wil ook geen risico lopen want het is niet ongevaarlijk hormonen slikken. Dan heb ik gelezen dat het bij een aantal dames de overgang gewoon verplaatst en dat je er dan toch nog weer voor komt staan

sub-30-pil met ethinylestradiol en levonorgestrel Apotheek

Ik ben op zoek gegaan naar de lichtste pillen die bestaan, de sub-30 pillen: Mercilon, Harmonet, Meliane en Lovette en Microgynon 20. Nu heb ik ook ontdekt dat al deze merkpillen een generische variant hebben die excact dezelfde samenstelling heeft, maar gewoon goedkoper is Wanneer kan ik proberen zwanger te worden, als ik stop met Microgynon? Als je stopt met Microgynon omdat je zwanger wilt worden, wordt in het algemeen aangeraden om te wachten totdat je een natuurlijke menstruatie hebt gehad voordat je probeert in verwachting te raken De pil van de tweede generatie geeft de minste extra kans op trombose. Daarom raden we als huisartsen vrouwen aan om een pil van de tweede generatie te gebruiken Tot 20% korting. Boek nu het liefst ervaringen uit eerste hand. en ik heb jaaaaaren microgynon 30 geslikt en nooit zwanger door de pil heen hoor

Microgynon als anticonceptiemethode? Ontdek of het bij jou pas

- Initieel zeer hoge dosis 150 mcg -> gereduceerd naar 20-50 mcg - Effect ter hoogte van de lever: » Onderdrukking antitrombotische factoren (antitrombine, prot C, prot S, ) » Toename van de stollingsfactoren (fibrinogeen, factor II, VII, VIII en X) -> toestand van hypercoagulabiliteit • Natuurlijkere oestrogene Vandaag 29-04-2016 Bij binnenkomst dachten ze aan endometriose want op 20 maart 2016 was de zwelling enorm toegenomen en vandaag dacht ze dat het weer minder was geworden. En bij vertrek denkt ze aan gewoon een bekkenbodemspier die te gespannen is.????? Nou ik weet wel zeker dat die pijnlijke knobbels die uitsteken niet mijn spier is generieke alternatieven van Microgynon 20. Bestel nu. Microgynon 30. generieke alternatieven van Microgynon 30. Bestel nu. Microgynon 50 Ze bevatten minder oestrogeen dan die van de eerste generatie. Het progestageen in deze pillen is norgestimaat, noresthisteron of levonorgestrel. Enkele voorbeelden: Eleonor, Microgynon 20 en 30, Stediril 30, Mini Pregnon, Ministat, Modicon, Neocon, Noranelle, Lovette, Trigynon, Trinordiol en Trinonvum Take levonorgestrel (systemic) within 72 hours after unprotected sex. Take it as soon as you can. If you throw up within 2 hours of taking levonorgestrel (systemic), you may need to take 1 more dose

Microgynon 20 ED - Complete Drug Information, Side Effects

Let op, de resultaten van de zoekopdracht hebben betrekking op de gehele groep geneesmiddelen die tot de werkzame stof in MICROGYNON (ETHINYLESTRADIOL/LEVONORGESTREL. Mijn ervaringen in het pilloze tijdperk De eerste drie maanden. 15 December 2018 at 20:17. Reply. Hoi , ik heb een vraag. Ik ben 48 jaar en slik de pil al jaren. » anyone else who is on microgynon 30 find that it makes you lose your sex Microgynon 30 was ok for me but I did suffer from oestrogen withdrawal headaches.

MICROGYNON 20, OMHULDE TABLETTEN levonorgestrel en ethinylestradiol. Publieksbijsluiter MICROGYNON 20, OMHULDE TABLETTEN levonorgestrel en ethinylestradiol Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, Nadere informati ik heb microgynon 50. De 30 was bij mij niet zwaar genoeg. Bijna geen last meer van PMS tot nu toe (2e maand) en ik slik hem 3 maanden achterelkaar door. Progestagenen alleen verergerden bij mij de PMS enorm. Mirena ook. Yasmin hielp niet. Teunisbloemolie ook niet. Ik ben benieuwd of je PMS meer of minder wordt van de microgynon 30 Norgestimaat (in Cilest) en levonorgestrel (in Microgynon 30/Stediril 30, Microgynon 50/Neo-Stediril en Neogynon 21/Stediril-d) hebben een relatief hoge intrinsieke androgene werking en dienen dan ook bij patiënten met 'puistjes' zoveel mogelijk te worden vermeden Microgynon 20 (**) tabletten : 100mcg/20mcg: 63 : 18.31 € 9.31 € voor deze geneesmiddelen wordt er een extra tegemoetkoming gegeven voor jonge vrouwen tot en.

De Microgynon pil: Gebruik en bijwerkingen Mens en

Lieke - schreef op 01-07 om 13:20 . Reageren. Quote. Wijzigen. Hoi meiden, Ik slikte voor eerste zwangerschap microgynon 30 en voor de tweede de minipil Op ziekenhuis.nl vind je begrijpelijke informatie over ziektebeelden, behandelingen, onderzoeken en medicijnen. Ook kun je hier eenvoudig alle ziekenhuizen in Nederland vinden Tot 20% korting. Boek nu Ik had de microgynon 30. Mijn kwaaltjes bestonden uit buikpijn, bandenpijn en vergeetachtigheid. Hoe zijn jullie ervaringen met het.

Microgynon 20. ethinylestradiol 0,02mg levonorgestrel 0,1mg. Mag zonder recept worden herhaald. Inhoud 63 ST. € 13,33 Microgynon 50 / Gravistat 125 Ik vertel je over mijn persoonlijke ervaringen en review het boek 'Hormoonbalans voor vrouwen. Na 11 jaar een merkloze variant van de microgynon 20 te hebben. Ik had op dat moment een vriendje en het leek mij 'gewoon' de beste optie. De huisarts was het daar mee eens, dus die schreef een variant voor die op dat moment prima leek. Ik heb de pil uiteindelijk bijna acht jaar onafgebroken - stopweken daargelaten - geslikt. Microgynon en Stediril Bevat per roze tablet: ethinylestradiol 20 microg, drospirenon 3 mg. Toedieningsvorm Tablet, omhuld '0,03/3' Verpakkingsvorm strip met 21 tabletten. Sub-50 pil.. Graag jullie ervaringen! Hartelijke groeten! Bovenaan. Login of registreer om te kunnen reageren; 20:33 #22. Aagje Helderder. Gelukkig! Fijn dat het zo goed te.

Lichtere variant van meest voorgeschreven pil beschikbaar

Antwoorden. Microgynon '20' | Medicijn ervaringen en bijwerkingen www.mijnmedicijn.nl/anticonceptie-eenfase/microgynon-20. Ik ben er zeer tevreden over In de loop der jaren ben ik een steeds lichtere pil gaan gebruiken en op dit moment gebruik ik microgynon 20. Ik zit al een tijd in tweestrijd. Aan de ene kant zou ik willen stoppen omdat ik er na zoveel jaar wel genoeg van heb en eigenlijk wil stoppen met de hormonen, maar aan de andere kant ben ik bang dat ik dan wellicht eerder. De meest voorgeschreven pil is de combinatiepil met progestageen en oestrogeen, bijvoorbeeld Microgynon 30®. Ook in de categorie 'combinatiemiddelen' vallen de vaginale ring (NuvaRing®) die je kunt inbrengen in de vagina en de anticonceptiepleiser (EVRA®) die je steeds gedurende een week op je huid moet plakken Amper één op de vijf huisartsen schrijft jonge meisjes een anticonceptiepil van de tweede generatie voor, Nora-30 of Microgynon-30 bijvoorbeeld Pil microgynon 50 Lichaam & Gezondheid Je bent nu hier: voorpagina » foru

Microgynon 20 ED healthdirec

Heb nu de lichtste pil microgynon 20 meegekregen en die moet ik 3 maanden doorslikken zonder de wekelijkse stopweek. Na 3 mnd stoppen. Dan weer 3 mnd slikken. Om balans te verkrijgen. Omdat het onnatuurlijk zou zijn nu al zo'n disbalans te hebben. Ook omdat functioneren soms onmogelijk is! De opvliegers zijn echt heel hevig ben heel benieuwd naar tips/ervaringen. wo 14 apr 2010 20:27 elf Vaste Weegclubfan (Microgynon 30), waardoor ik toen ik begon ook geen last had van de. Er bestaan verschillende doses van de microgynon pil, namelijk 20, 30 en 50. 3 klanten en hun ervaringen met mijn boek; Klik hier om Vlug Bevrucht uit te proberen Slik je Microgynon 20 (merkloos)? Dan betaal je meer aan premie dan als je de pil gewoon zelf betaalt. Ervaringen zorgverzekering afsluiten via Independer Verder kan ik er nog neit veel over zeggen maar kom maar op met de ervaringen, ook negatieve ervaringen lees ik graag! ben aan de standaard microgynon ( heet nu.

Jouw ervaringen, hoe vervelend dan ook, zijn niet representatief voor het latere verloop. Morgen ga ook ik aan de Microgynon 20, maar ben wel bang voor de. Conclusie: De veiligste keuze van combinatiepillen wat betreft het tromboserisico is een pil met 20 of 30 microg oestrogeen met het progestativum levonorgestrel (Microgynon 20, Lovette, Microgynon 30 en Stederil 30) Dit is de waarheid over de pil en gewichtstoename 1. 'De pil zorgt ervoor dat je aankomt' Sommige mensen rapporteren inderdaad gewichtstoename, maar het werkelijke percentage mensen dat aankomt van de pil is uiterst klein

Een patiente van 20 jaar gebruikt deso 30. Zij wil graag weten hoeveel strips ze kan doornemen (zonder 7 dagen te stoppen) zonder risico. (Microgynon 30. 25/03/08 20:04 FlirtingWithSuicide Veel meisjes tussen 12 en 18 denken dat dat een verschijnsel is dat veroorzaakt wordt door de pil, maar het kan evengoed de puberteit zijn Vrouwen moeten zich bewust zijn van de risico's van derde- en vierdegeneratie anticonceptiepillen. Die pillen geven hen een tweemaal hogere kans op trombose, wat dodelijk kan zijn, zegt Peter Vonk, studentenhuisarts van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij luidt de alarmbel, omdat hij merkt dat. Ik ben in maart vorig jaar overgestapt van Desorelle 30 naar Microgynon 20, en heb sinds de zomer weer last van acne. Ik ben benieuwd naar al je ervaringen! Liefs. Havent took a period. Had a full blood count done a week ago to check my iron levels as had been on medication for 3 months as levels were low.My iron is now fine but bloodI was on microgynon for 20 years

Terug Noot 3: Betrouwbaarheid van pil met 20 microgram oestrogeen versus pil met meer dan 20 microgram oestrogeen. Bron: in een Cochrane-review worden 20 artikelen (n = 11.392) besproken waarin diverse combinatiepillen met elkaar zijn vergeleken. De grootte van de populatie van de onderzoeken varieerde van 20 tot 2894 Ik heb nu de microgynon 20 maar daar kwam ik veel van aan en kreeg gevoelige borsten en was veel chagerijnig etc.. Het is wel goed om ervaringen te lezen, maar. Na 25 jaar de Microgynon pil te hebben geslikt ben ik overgestapt op de Mirena spiraal. 20 Dagen Suikervrij en 50 Recepten in 30 Minuten.Daarnaast ben ik.

Populair: